საუკეთესო წათხის რეცეპტი ყველის დიდი ხნით შესანახად

ყველის ხანგრძლივი დროით შენახვა ყოველთვის წათხის ხარისხზეა დამოკიდებული. დიდი რაოდენობით ყველი ოჯახში სეზონის შესაბამისად გროვდება - ზაფხულში და ადრე შემოდგომაზე ყველი უფრო იაფია და ცხიმიანიც. ოჯახების უმრავლესობას სწორედ ამ სეზონზე სურს დიდი რაოდენობით ყველის შეძენა, რომ ის მომავალ თვეებში გამოიყენოს.
გთავაზობთ საუკეთესო წათხის რეცეპტს:
13 ჩაის ჭიქა წყალი
2 ჩაის ჭიქა მარილი
1 ჩაის ჭიქა შაქარი
1 ჩაის ჭიქა ძმარი
იმერული ყველი წათხში 8-10 თვე ინახება. ჭყინტი ყველი კი მაცივარშიც კი ერთ კვირაზე მეტს ვერ ძლებს.

კომენტარები

ინგა 2017-01-10 23:45
ყოველ 1 ჩაის ჭიქა წყალზე 1 სუფრის კოვზი მარილი, 1 ჩაის კოვზი ძმარი და 1 ჩაის კოვზი შაქარი, ასეთი წათხით ვინახავ ყველს ზაფხულში და არის არაჩვეულებრივი, წლებია ასე ვაკეთებ, არ არის აუცილებელი , რომ წყალი იყოს გადადუღებული.
kaxeli 2017-01-03 16:01
მარილ წყალი უნდა იყოს მკაცრად 18-20% იანი, თუ დაბალია მარილი გულში მეტი შედის და კანი ლორწოვანი რჩება, თუ მეტია კანი მკვრივდება და მარილი გულში ვერ ახწევს.ძმარი უნდა 1,5 მლ ყოველ ერთ ლიტრ წაკაზე,ასევე საჭიროა კალციუმის ქლორიდი წაკაში 0,1%.შაქარი შეიძლება თუ გარანტირებულად შევინახავთ +2-+8 გრადუსზე,უფრო მაღალ ტემპერატურაზე ბაქტერიები გამრავლდება და წაკა გასქელდება.მეცნიერულად ეგრეა.
ფისო-გორი 2016-12-29 17:22
მე ქვამარულით ვაკეთებ, წყალსაც ვადუღებ, 100 გრამი შაქარი და 100 გრამი ძმარი, მე ასე ვაკეთებ წათხს და კარგი გამომდის
Lali 2016-12-18 15:53
Es shaqari da zmari cota meti xom ar aris
tea 2016-12-17 13:47
unda avadugit, tu anadygar da gagrilebul wyalshi iyaneba, es ingredientebi?

კომენტარის დამატება