"ფარაონი" ქეთი ადეიშვილისგან - ნამცხვარი, რომელსაც დიდი მოწონება ხვდა წილად

ქეთი ადეიშვილის მიერ შეთავაზებულ რეცეპტს "დედების სამზარეულოში" დიდი მოწონება ხვდა წილად - 500-ზე მეტი გაზიარებითურთ. გთავაზობთ ქეთის გამოცდილ რეცეპტს:

ბისკვიტი
8 კვერცხის გული და 1,5 ჭიქა შაქარი ავთქვიფოთ, დავუმატოთ მწიკვი მარილი, 1 ჭიქა მაწონი, 200 გ გამდნარი კარაქი, 1 ჩ.კ. სოდა 1 ს.კ. ძმრით, ვანილი და 2,5 ჭიქა ფქვილი. ცომი 35 სმ დიამეტრის ქაღალდაჩაფენილ ფორმაში ორ ნაწილად გამოვაცხოთ საშუალო ტემპერატურაზე.

ბეზე
8 კვერცხის ცილის, მწიკვი მარილისა და 16 ს.კ. შაქრისაგან ბეზეს მასა მოვამზადოთ, დავუმატოთ ვანილი და 150 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში,
ქაღალდჩაფენილი ფორმით გამოვაცხოთ. ზოგიერთი ღუმლის შემთვევაში შესაძლოა უფრო დაბალი ტემპერატურა დასჭირდეს _ 100-120 გრადუსი. გამოცხობას დაახლოებით 1,5-2 საათი სჭირდება.

კრემი
200 გ კარაქი კარგად ავთქვიფოთ და თანდათან შევათქვიფოთ 1 ქილა შესქელებული რძე, დავუმატოთ 1 ს.კ. ყავა და ვანილი.

აწყობა
ერთ ბისკვიტს წავუსვათ კრემი, მოვაყაროთ დაფქული თხილი და დავადოთ ბეზეს ფენა. ასევე მოვამზადოთ მომდევნო ბისკვიტის ფენაც. ზემოდან მოვაყაროთ დაფქული თხილი. შეიძლება გავუკეთოთ სოკოლადის მინანქარი.

კომენტარის დამატება

მსგავსი სიახლეები

forward
back
აქტუალური
დიზაინი
დეკორი
ავეჯი
ბინა
forward
back
აქტუალური
STARS
მოდა ინტერიერში
forward
back
ეკოლოგია
ოთახის მცენარეები
ტექნიკა
რემონტი
დიასახლისებისთვის
forward
back
forward
back
ხელმარჯვე
სიახლეები
სპეციალისტის რჩევა
forward
back
ბაღი
ეზო
დიზაინი
forward
back
ტრადიციები
კარაბადინი
მეურნეობა
სახლ-კარი