ყურადღებით იყავით, თუ ხორცის ხარშვისას დიდი რაოდენობით ქაფი ჩნდება


როგორც წესი ხორცს ცივ წყალს ვასხამთ და წამოდუღებისთანავე ვხდით ქაფს. წვნიანის ზედაპირზე დაგროვილი ქაფი აჭრილი ცილებია.

ცივ წყალში თბობისას გახსნილი ცილები და მინერალური მარილები წყალში გადაინაცვლებს, ხოლო ხორცის ადუღებულ წყალში ჩადების შემთხვევაში ეს ნივთიერებები ხორცში რჩება.

თუ გსურთ ხორციანი წვნიანი გემრიელი გამოვიდეს, ხორცის ხარშვა ცივი წყლით დაიწყეთ.

ნუ იჩქარებთ ქაფის მოხდას, რადგან მასში წვნიანისთვის სასარგებლო ნივთიერებებია. თუ ხარშვისას ერთ თავ ხახვს ჩააგდებთ, წვნიანის ზედაპირზე ქაფი აღარ ამოვა.

ასევე საყურადღებოა ისიც, რომ ქაფი შეიძლება იყოს თეთრი (ზემოთ დასახელებულ შემთხვევაში) ან მუქი

ფერის. მუქი
ფერის ქაფი სისხლია და ღირს თუ არა მისი მოხდა, თქვენი გადასაწყვეტია.

კიდევ რამდენიმე ხრიკი გემრიელი წვნიანის მოსამზადებლად:

1. თუ წვნიანი შემთხვევით გადაამლაშეთ, ჩაუშვით წვნიანში, დოლბანდში გახვეული მუჭა ბრინჯი. განაგრძეთ კითხვა

კომენტარები

laluka 2016-11-29 10:19
ხორცი როგორც კი აქაფდება, გაავლეთ ცხელი წყალი და სუფთა წყლით განაგრძეთ მომზადება.

კომენტარის დამატება

მსგავსი სიახლეები

forward
back
აქტუალური
დიზაინი
დეკორი
ავეჯი
ბინა
forward
back
აქტუალური
STARS
მოდა ინტერიერში
forward
back
ეკოლოგია
ოთახის მცენარეები
ტექნიკა
რემონტი
დიასახლისებისთვის
forward
back
forward
back
ხელმარჯვე
სიახლეები
სპეციალისტის რჩევა
forward
back
ბაღი
ეზო
დიზაინი
forward
back
ტრადიციები
კარაბადინი
მეურნეობა
სახლ-კარი