თუ არასდროს გიცდიათ თქვენს სამზარეულოს გამწოვზე დამონტაჟებული ფილტრების გაწმენდა, ეს არასწორია. გამწოვი ხომ ჭვარტლისა და ჭუჭყის მოსაშორებლად და შესაგროვებლადაა საჭირო, მაგრამ რა შეუძლია მას, როცა ძალიან ჭუჭყიანია?
დროთა განმავლობაში, სამზარეულოს გამწოვის ფილტრები იმდენად ბინძურდება, რომ ვეღარ უმკლავდება პირვანდელ ფუნქციას. მათი გაწმენდა სულაც არ არის რთული საქმე, რაც პერიოდულად უნდა გაკეთდეს, უფრო სწორად, წელიწადში რამდენჯერმე. ჩვენ დეტალურად გეტყვით, თუ როგორ უნდა გაწმინდოთ გამწოვი.

სამზარეულოს გამწოვი ორ თვეში ერთხელ მაინც უნდა გაიწმინდოს. სიხშირე დამოკიდებულია ქურის გამოყენების ინტენსივობასა და მომზადების ტიპზე: თუ ხშირად
ამზადებთ ცხიმიან კერძებს, უფრო ხშირად უნდა გაწმინდოთ, თუ იშვიათად ამზადებთ, მაშინ წელიწადში რამდენჯერმე მაინც, რადგან მტვერი და ცხიმის ნაწილაკები მაინც გროვდება მის ფილტრებზე.
როგორ გავიგოთ, როდის არის სამზარეულოს გამწოვის გაწმენდის დრო?
დროული ნიშნებია: ეფექტურობის შემცირება, უსიამოვნო სუნი, ცხიმისა და მტვრის დაგროვება გამწოვის გარედან და ხმაურის დონის მომატება ჩართვისას.
ზოგიერთი ფილტრის გარეცხვა შესაძლებელია ჭურჭლის სარეცხ მანქანაში, მაგრამ ზოგჯერ ის იმდენად ჭუჭყიანია, რომ მანქანა უძლურია და ამ დროს ძველი და გამოცდილი მეთოდები თუ დაგეხმარებათ.
საკვები სოდა, ლიმონმჟავა და ჭურჭლის სარეცხი სითხე
მოამზადეთ საჭირო პროდუქტები და მიჰყევით ინსტრუქციებს ფილტრებისა და გამწოვის კორპუსის ცხიმისა და სხვა დამაბინძურებლებისგან გასაწმენდად.
დაგჭირდებათ:
დიდი ქვაბი მდუღარე წყლით (ჯერ შეამოწმეთ, ფილტრი რომ ეტეოდეს ქვაბში).
საკვები სოდა.
ლიმონმჟავა.

ჭურჭლის სარეცხი სითხე.
პატარა ფუნჯი ან ძველი კბილის ჯაგრისი.
ქაღალდის ხელსახოცები ან ჩვეულებრივი სამზარეულოს ხელსახოცი.
ამოიღეთ ფილტრები გამწოვიდან, როგორც წესი, ის მარტივად ამოდის. გაავსეთ დიდი ქვაბი წყლით და მიიყვანეთ ადუღებამდე. შეგიძლიათ სამზარეულოს ნიჟარაში ჩაასხათ მდუღარე წყლით, რაც უფრო ცხელია წყალი, მით უფრო ეფექტურია შედეგი.
მდუღარე წყალში დაამატეთ დაახლოებით 100 გრ საკვები სოდა და ცოტაოდენი ლიმონმჟავა.
ცხიმიანი ფილტრები წყალში ჩაალგეთ და დაალბეთ, თუ ფილტრების ქურაზე გამოხარშვას გადაწყვეტთ, ცეცხლი მინიმუმამდე შეამცირეთ.
თუ ეს ყველაფერი ნიჟარაში დაალბეთ, დაელოდეთ დაახლოებით 10 წუთი.
შემდეგ აიღეთ ჯაგრისი ან კბილის ჯაგრისი და დაიწყეთ ხეხვა, ცხიმი ადვილად უნდა მოშორდეს.
ძირითადი ცხიმი ფუნჯით ჩამორეცხეთ, შემდეგ გამოიყენეთ ჭურჭლის სარეცხი სითხე.
ფილტრები ქაღალდის ხელსახოცზე დადეთ და გააშრეთ. ბოლოს თავის ადგილას დააბრუნეთ.
ჭურჭლის სარეცხი სითხე
გააზავეთ სარეცხი საშუალება თბილ წყალში და დაასხით ცხიმიან ფილტრებს, გააჩერეთ 30 წუთი, შემდეგ დაამუშავეთ ფუნჯით და გარეცხეთ ღრუბლით. ჩამჯდარი ჭუჭყის შემთხვევაში, გაიმეორეთ პროცედურა. თავად კორპუსის გარეცხვა უბრალოდ საპნიანი წყლით შეიძლება.

საკვები სოდა და წყალი გამწოვის გასაწმენდად
მოამზადეთ საცხობი სოდისა და ცხელი წყლის ხსნარი, დაამატეთ ცოტა ჭურჭლის სარეცხი სითხე. ჭუჭყიანი გამწოვი მოათავსეთ ჭურჭელში და დაასხით სოდის ხსნარი, შემდეგ დაამატეთ მდუღარე წყალი ისე, რომ ბადე მთლიანად წყალში აღმოჩნდეს. დაელოდეთ 15 წუთი გააჩერეთ და დაიწყეთ გაწმენდა. ძველი ცხიმი და ჭუჭყი ადვილად ჩამოირეცხება. თუ ცხაური ალუმინისაა, დიდხანს არ შეინახოთ ხსნარში, შეიძლება გამუქდეს.
ძმარი და წყალი
ძმარი გააზავეთ წყალში 1:1 თანაფარდობით, წაუსვით ხსნარი გამწოვის ფილტრებს, გააჩერეთ 10 წუთი, შემდეგ გაწმინდეთ და გაავლეთ. უფრო ჩამჯდარი ლაქებისთვის შეგიძლიათ გამოიყენოთ 9%-იანი ძმარი ან 70%-იანი ძმარმჟავა. უბრალოდ ფრთხილად იყავით და არ დატოვოთ ძმრის ბოთლი უყურადღებოდ, თუ სახლში ბავშვები არიან.
ლიმონის წვენი ასევე კარგად აშორებს ჭუჭყს. გაწმინდეთ სამზარეულოს გამწოვი ლიმონის წვენით, გააჩერეთ 10-15 წუთი, შემდეგ გახეხეთ და ჩამორეცხეთ თბილი წყლით.

ამიაკი
გააზავეთ ამიაკი წყალში 1 სუფრის კოვზის პროპორციით ლიტრ წყალზე, გაწმინდეთ გამწოვი ხსნარით, გააჩერეთ 30 წუთი, ჩამოირეცხეთ წყლით. თუ ამიაკი წყალში არ არის გაზავებული, ის მყისიერად მოაშორებს ცხიმს. უბრალოდ გახსოვდეთ, რომ პროდუქტი კაუსტიკურია და მასთან მუშაობა კარგად ვენტილირებად ადგილას უნდა განახორციელოთ.
საკვები სოდა და ძმარი გამწოვის გასაწმენდად
წაუსვით ძმარი გამწოვის ფილტრების ზედაპირზე, შემდეგ მოაყარეთ სოდა, გააჩერეთ 10 წუთი. ეს შემადგენლობა კარგად გაუმკლავდება გამწოვზე მცირე ჭუჭყს. შემდეგ გაწმინდეთ გამწოვი ღრუბლით, შემდეგ კი ნესტიანი ქსოვილით.
წყალბადის ზეჟანგი და სოდა
წყალბადის ზეჟანგი თავად ეფექტურად უმკლავდება ცხიმიან ლაქებს, ხოლო სოდასთან შერევისას - ორმაგად. გააკეთეთ პასტა წყალბადის ზეჟანგისა და სოდისგან, წაუსვით გამწოვს, გააჩერეთ 10 წუთი, შემდეგ ჩამორეცხეთ.
სიფრთხილით გამოიყენეთ ალუმინის ფილტრებზე.

ღუმელის საწმენდი
წაუსვით ღუმელის საწმენდი გამწოვს, გააჩერეთ 10 წუთი, შემდეგ შეგიძლიათ დაიწყოთ ფილტრების გაწმენდა ღრუბლით ან ძველი კბილის ჯაგრისით. როგორც კი ჭუჭყი და ცხიმი მოშორდება, გაწმინდეთ ნესტიანი ქსოვილით.
ორთქლის საწმენდი გამწოვის ფილტრების გასაწმენდად
ორთქლის გენერატორი არა მხოლოდ ცხიმს შლის ცხელი ორთქლით, არამედ ბაქტერიებსაც კლავს. გამწოვის ზედაპირზე გადაუსვით ორთქლის საწმენდი, შემდეგ კი გაწმინდეთ მარტივი ღრუბლით და საპნით.
გამწოვის რეგულარული მოვლა ხელს შეუწყობს ცხიმისა და მტვრის დაგროვების თავიდან აცილებას, რამაც შეიძლება შეამციროს გამწოვის ეფექტურობა და გამოიწვიოს უსიამოვნო სუნი სამზარეულოში. აქ მოცემულია რამდენიმე რჩევა, თუ როგორ შეინარჩუნოთ თქვენი გამწოვი სუფთად.
რეგულარულად გაწმინდეთ ფილტრები. გამწოვის ფილტრები ყველაზე მეტ ცხიმსა და მტვერს აგროვებს. გაწმინდეთ ისინი თვეში ერთხელ. ლითონის ფილტრების გარეცხვა შესაძლებელია ჭურჭლის სარეცხ მანქანაში ან ხელით ცხელ საპნიან წყალში. ნახშირბადის ფილტრები უნდა შეიცვალოს ყოველ 3-6 თვეში.
ყოველკვირეულად გაწმინდეთ კორპუსი. ყოველ კვირას გაწმინდეთ გამწოვის კორპუსი ნესტიანი ქსოვილით და რბილი სარეცხი საშუალებით. ეს ხელს შეუშლის ცხიმისა და ჭუჭყის დაგროვებას გამწოვის ზედაპირზე.
გამოიყენეთ დამცავი საფარი. გამწოვის კორპუსი შეიძლება დაფარული იყოს სპეციალური დამცავი საფარით, რომელიც ხელს უშლის ცხიმის მიკვრას და აადვილებს მის გაწმენდას.
არ დაგავიწყდეთ გამწოვის ღილაკების და მართვის პანელების გაწმენდა. ამისათვის გამოიყენეთ რბილი ქსოვილი და რბილი საპნის ხსნარი. ეს ხელს შეუშლის ჭუჭყის მიკვრას და შეინარჩუნებს სისუფთავეს.
რეგულარულად შეამოწმეთ და გაწმინდეთ გამწოვის ვენტილაციის ღიობები მტვრისა და ნარჩენებისგან. ეს უზრუნველყოფს ჰაერის თავისუფალ ნაკადს და ბლოკის ეფექტურ მუშაობას.
გამწოვი გამოიყენეთ სრული სიმძლავრით. საჭმლის მომზადებისას გამწოვი ჩართეთ მაქსიმალური სიმძლავრით, განსაკუთრებით, თუ ცხიმიან კერძებს ამზადებთ. ეს ხელს შეუწყობს ორთქლისა და ცხიმის უკეთ შეკავებას, რაც ხელს შეუშლის მათ გამწოვისა და სამზარეულოს ზედაპირზე დალექვას.
ძალიან მნიშვნელოვანია ფილტრის შეცვლის ვადების მონიტორინგი და მათი დროულად შეცვლა. გაცვეთილი ფილტრები სათანადოდ არ ასრულებენ თავიანთ ფუნქციას, რაც იწვევს ცხიმისა და ჭუჭყის დაგროვებას.
საჰაერო მილი გაწმინდეთ ყოველ ექვს თვეში ერთხელ. ამისათვის შეგიძლიათ ისარგებლოთ პროფესიონალების მომსახურებით ან თავად ჩაატაროთ პროცედურა გრძელი ჯაგრისის ან ბოთლის ჯაგრისის გამოყენებით.
ორთქლის საწმენდი ეფექტურად მოაშორებს ცხიმსა და ჭუჭყს გამწოვისა და მისი ნაწილების ზედაპირიდან. გამოიყენეთ ის რეგულარულად გამწოვის ღრმა გაწმენდისთვის.
გამწოვის გაწმენდისას მოერიდეთ წყლის ან სარეცხი საშუალებების მოხვედრას ძრავასა და ელექტრო კომპონენტებზე. ეს ხელს შეუწყობს მოკლე ჩართვისა და გაფუჭების თავიდან აცილებას. რეგულარული წმენდის შენარჩუნებით და ამ რჩევების დაცვით, თქვენ უზრუნველყოფთ იმას, რომ თქვენი სამზარეულოს გამწოვი შეუფერხებლად იმუშავებს და დიდხანს შეინარჩუნებს შესანიშნავ იერსახეს.
დროთა განმავლობაში, სამზარეულოს გამწოვის ფილტრები იმდენად ბინძურდება, რომ ვეღარ უმკლავდება პირვანდელ ფუნქციას. მათი გაწმენდა სულაც არ არის რთული საქმე, რაც პერიოდულად უნდა გაკეთდეს, უფრო სწორად, წელიწადში რამდენჯერმე. ჩვენ დეტალურად გეტყვით, თუ როგორ უნდა გაწმინდოთ გამწოვი.

სამზარეულოს გამწოვი ორ თვეში ერთხელ მაინც უნდა გაიწმინდოს. სიხშირე დამოკიდებულია ქურის გამოყენების ინტენსივობასა და მომზადების ტიპზე: თუ ხშირად
როგორ გავიგოთ, როდის არის სამზარეულოს გამწოვის გაწმენდის დრო?
დროული ნიშნებია: ეფექტურობის შემცირება, უსიამოვნო სუნი, ცხიმისა და მტვრის დაგროვება გამწოვის გარედან და ხმაურის დონის მომატება ჩართვისას.
ზოგიერთი ფილტრის გარეცხვა შესაძლებელია ჭურჭლის სარეცხ მანქანაში, მაგრამ ზოგჯერ ის იმდენად ჭუჭყიანია, რომ მანქანა უძლურია და ამ დროს ძველი და გამოცდილი მეთოდები თუ დაგეხმარებათ.
საკვები სოდა, ლიმონმჟავა და ჭურჭლის სარეცხი სითხე
მოამზადეთ საჭირო პროდუქტები და მიჰყევით ინსტრუქციებს ფილტრებისა და გამწოვის კორპუსის ცხიმისა და სხვა დამაბინძურებლებისგან გასაწმენდად.
დაგჭირდებათ:
დიდი ქვაბი მდუღარე წყლით (ჯერ შეამოწმეთ, ფილტრი რომ ეტეოდეს ქვაბში).
საკვები სოდა.
ლიმონმჟავა.

ჭურჭლის სარეცხი სითხე.
პატარა ფუნჯი ან ძველი კბილის ჯაგრისი.
ქაღალდის ხელსახოცები ან ჩვეულებრივი სამზარეულოს ხელსახოცი.
ამოიღეთ ფილტრები გამწოვიდან, როგორც წესი, ის მარტივად ამოდის. გაავსეთ დიდი ქვაბი წყლით და მიიყვანეთ ადუღებამდე. შეგიძლიათ სამზარეულოს ნიჟარაში ჩაასხათ მდუღარე წყლით, რაც უფრო ცხელია წყალი, მით უფრო ეფექტურია შედეგი.
მდუღარე წყალში დაამატეთ დაახლოებით 100 გრ საკვები სოდა და ცოტაოდენი ლიმონმჟავა.
ცხიმიანი ფილტრები წყალში ჩაალგეთ და დაალბეთ, თუ ფილტრების ქურაზე გამოხარშვას გადაწყვეტთ, ცეცხლი მინიმუმამდე შეამცირეთ.
თუ ეს ყველაფერი ნიჟარაში დაალბეთ, დაელოდეთ დაახლოებით 10 წუთი.
შემდეგ აიღეთ ჯაგრისი ან კბილის ჯაგრისი და დაიწყეთ ხეხვა, ცხიმი ადვილად უნდა მოშორდეს.
ძირითადი ცხიმი ფუნჯით ჩამორეცხეთ, შემდეგ გამოიყენეთ ჭურჭლის სარეცხი სითხე.
ფილტრები ქაღალდის ხელსახოცზე დადეთ და გააშრეთ. ბოლოს თავის ადგილას დააბრუნეთ.
ჭურჭლის სარეცხი სითხე
გააზავეთ სარეცხი საშუალება თბილ წყალში და დაასხით ცხიმიან ფილტრებს, გააჩერეთ 30 წუთი, შემდეგ დაამუშავეთ ფუნჯით და გარეცხეთ ღრუბლით. ჩამჯდარი ჭუჭყის შემთხვევაში, გაიმეორეთ პროცედურა. თავად კორპუსის გარეცხვა უბრალოდ საპნიანი წყლით შეიძლება.

საკვები სოდა და წყალი გამწოვის გასაწმენდად
მოამზადეთ საცხობი სოდისა და ცხელი წყლის ხსნარი, დაამატეთ ცოტა ჭურჭლის სარეცხი სითხე. ჭუჭყიანი გამწოვი მოათავსეთ ჭურჭელში და დაასხით სოდის ხსნარი, შემდეგ დაამატეთ მდუღარე წყალი ისე, რომ ბადე მთლიანად წყალში აღმოჩნდეს. დაელოდეთ 15 წუთი გააჩერეთ და დაიწყეთ გაწმენდა. ძველი ცხიმი და ჭუჭყი ადვილად ჩამოირეცხება. თუ ცხაური ალუმინისაა, დიდხანს არ შეინახოთ ხსნარში, შეიძლება გამუქდეს.
ძმარი და წყალი
ძმარი გააზავეთ წყალში 1:1 თანაფარდობით, წაუსვით ხსნარი გამწოვის ფილტრებს, გააჩერეთ 10 წუთი, შემდეგ გაწმინდეთ და გაავლეთ. უფრო ჩამჯდარი ლაქებისთვის შეგიძლიათ გამოიყენოთ 9%-იანი ძმარი ან 70%-იანი ძმარმჟავა. უბრალოდ ფრთხილად იყავით და არ დატოვოთ ძმრის ბოთლი უყურადღებოდ, თუ სახლში ბავშვები არიან.
ლიმონის წვენი ასევე კარგად აშორებს ჭუჭყს. გაწმინდეთ სამზარეულოს გამწოვი ლიმონის წვენით, გააჩერეთ 10-15 წუთი, შემდეგ გახეხეთ და ჩამორეცხეთ თბილი წყლით.

ამიაკი
გააზავეთ ამიაკი წყალში 1 სუფრის კოვზის პროპორციით ლიტრ წყალზე, გაწმინდეთ გამწოვი ხსნარით, გააჩერეთ 30 წუთი, ჩამოირეცხეთ წყლით. თუ ამიაკი წყალში არ არის გაზავებული, ის მყისიერად მოაშორებს ცხიმს. უბრალოდ გახსოვდეთ, რომ პროდუქტი კაუსტიკურია და მასთან მუშაობა კარგად ვენტილირებად ადგილას უნდა განახორციელოთ.
საკვები სოდა და ძმარი გამწოვის გასაწმენდად
წაუსვით ძმარი გამწოვის ფილტრების ზედაპირზე, შემდეგ მოაყარეთ სოდა, გააჩერეთ 10 წუთი. ეს შემადგენლობა კარგად გაუმკლავდება გამწოვზე მცირე ჭუჭყს. შემდეგ გაწმინდეთ გამწოვი ღრუბლით, შემდეგ კი ნესტიანი ქსოვილით.
წყალბადის ზეჟანგი და სოდა
წყალბადის ზეჟანგი თავად ეფექტურად უმკლავდება ცხიმიან ლაქებს, ხოლო სოდასთან შერევისას - ორმაგად. გააკეთეთ პასტა წყალბადის ზეჟანგისა და სოდისგან, წაუსვით გამწოვს, გააჩერეთ 10 წუთი, შემდეგ ჩამორეცხეთ.
სიფრთხილით გამოიყენეთ ალუმინის ფილტრებზე.

ღუმელის საწმენდი
წაუსვით ღუმელის საწმენდი გამწოვს, გააჩერეთ 10 წუთი, შემდეგ შეგიძლიათ დაიწყოთ ფილტრების გაწმენდა ღრუბლით ან ძველი კბილის ჯაგრისით. როგორც კი ჭუჭყი და ცხიმი მოშორდება, გაწმინდეთ ნესტიანი ქსოვილით.
ორთქლის საწმენდი გამწოვის ფილტრების გასაწმენდად
ორთქლის გენერატორი არა მხოლოდ ცხიმს შლის ცხელი ორთქლით, არამედ ბაქტერიებსაც კლავს. გამწოვის ზედაპირზე გადაუსვით ორთქლის საწმენდი, შემდეგ კი გაწმინდეთ მარტივი ღრუბლით და საპნით.
გამწოვის რეგულარული მოვლა ხელს შეუწყობს ცხიმისა და მტვრის დაგროვების თავიდან აცილებას, რამაც შეიძლება შეამციროს გამწოვის ეფექტურობა და გამოიწვიოს უსიამოვნო სუნი სამზარეულოში. აქ მოცემულია რამდენიმე რჩევა, თუ როგორ შეინარჩუნოთ თქვენი გამწოვი სუფთად.
რეგულარულად გაწმინდეთ ფილტრები. გამწოვის ფილტრები ყველაზე მეტ ცხიმსა და მტვერს აგროვებს. გაწმინდეთ ისინი თვეში ერთხელ. ლითონის ფილტრების გარეცხვა შესაძლებელია ჭურჭლის სარეცხ მანქანაში ან ხელით ცხელ საპნიან წყალში. ნახშირბადის ფილტრები უნდა შეიცვალოს ყოველ 3-6 თვეში.
ყოველკვირეულად გაწმინდეთ კორპუსი. ყოველ კვირას გაწმინდეთ გამწოვის კორპუსი ნესტიანი ქსოვილით და რბილი სარეცხი საშუალებით. ეს ხელს შეუშლის ცხიმისა და ჭუჭყის დაგროვებას გამწოვის ზედაპირზე.
გამოიყენეთ დამცავი საფარი. გამწოვის კორპუსი შეიძლება დაფარული იყოს სპეციალური დამცავი საფარით, რომელიც ხელს უშლის ცხიმის მიკვრას და აადვილებს მის გაწმენდას.
არ დაგავიწყდეთ გამწოვის ღილაკების და მართვის პანელების გაწმენდა. ამისათვის გამოიყენეთ რბილი ქსოვილი და რბილი საპნის ხსნარი. ეს ხელს შეუშლის ჭუჭყის მიკვრას და შეინარჩუნებს სისუფთავეს.
რეგულარულად შეამოწმეთ და გაწმინდეთ გამწოვის ვენტილაციის ღიობები მტვრისა და ნარჩენებისგან. ეს უზრუნველყოფს ჰაერის თავისუფალ ნაკადს და ბლოკის ეფექტურ მუშაობას.
გამწოვი გამოიყენეთ სრული სიმძლავრით. საჭმლის მომზადებისას გამწოვი ჩართეთ მაქსიმალური სიმძლავრით, განსაკუთრებით, თუ ცხიმიან კერძებს ამზადებთ. ეს ხელს შეუწყობს ორთქლისა და ცხიმის უკეთ შეკავებას, რაც ხელს შეუშლის მათ გამწოვისა და სამზარეულოს ზედაპირზე დალექვას.
ძალიან მნიშვნელოვანია ფილტრის შეცვლის ვადების მონიტორინგი და მათი დროულად შეცვლა. გაცვეთილი ფილტრები სათანადოდ არ ასრულებენ თავიანთ ფუნქციას, რაც იწვევს ცხიმისა და ჭუჭყის დაგროვებას.
საჰაერო მილი გაწმინდეთ ყოველ ექვს თვეში ერთხელ. ამისათვის შეგიძლიათ ისარგებლოთ პროფესიონალების მომსახურებით ან თავად ჩაატაროთ პროცედურა გრძელი ჯაგრისის ან ბოთლის ჯაგრისის გამოყენებით.
ორთქლის საწმენდი ეფექტურად მოაშორებს ცხიმსა და ჭუჭყს გამწოვისა და მისი ნაწილების ზედაპირიდან. გამოიყენეთ ის რეგულარულად გამწოვის ღრმა გაწმენდისთვის.
გამწოვის გაწმენდისას მოერიდეთ წყლის ან სარეცხი საშუალებების მოხვედრას ძრავასა და ელექტრო კომპონენტებზე. ეს ხელს შეუწყობს მოკლე ჩართვისა და გაფუჭების თავიდან აცილებას. რეგულარული წმენდის შენარჩუნებით და ამ რჩევების დაცვით, თქვენ უზრუნველყოფთ იმას, რომ თქვენი სამზარეულოს გამწოვი შეუფერხებლად იმუშავებს და დიდხანს შეინარჩუნებს შესანიშნავ იერსახეს.