სამზარეულოს საბჭოური ნივთები, რომლებსაც დღესაც წარმატებით იყენებენ

დღეს ინტერნეტში ბევრი დიასახლისი ეძებს საბჭოთა დროს გამოშვებულ მოწყობილობებს თუ ჭურჭელს? რატომ? როგორც ჩანს, გარკვეულ წლებში მართლაც მაღალი ხარისხის მასალისგან მზადდებოდა ეს ნივთები და ფაქტია, უამრავი წლის შემდეგაც იყენებენ მათ.

სსრკ-ში არსებობდა სახელმწიფოთაშორისი ხარისხის სტანდარტები, რომლებიც ხელს უწყობდა სხვადასხვა სახის პროდუქციის წარმოების კონტროლს, ტანსაცმლიდან დაწყებული აღჭურვილობითა და მედიკამენტებით დამთავრებული. სამზარეულოს ჭურჭელი მზადდებოდა ყველაზე გამძლე მასალისგან, რომელთა გაფუჭება თითქმის შეუძლებელია. სწორედ ამიტომ, საბჭოთა ტაფები, სახეხები და ხორცსაკეპები კვლავ დიდი მოთხოვნითა და პოპულარობით სარგებლობს დიასახლისებში, რომლებიც მზად არ არიან ჩაანაცვლონ ისინი თანამედროვე
ანალოგებით. ვნახოთ, რომელი ნივთებია დღეს პოპულარული წარსულიდან.

ხორცსაკეპი მანქანა

დღესდღეობით, მაღაზიების თაროებზე შეგიძლიათ იპოვოთ სხვადასხვა ფუნქციით აღჭურვილი ხორცსაკეპი მანქანა, რომელსაც, მწარმოებლის თქმით, ძვლების დაფქვასაც კი შეუძლია. რა თქმა უნდა, ელექტრო ხორცსაკეპ მანქანას აქვს მთელი რიგი უპირატესობები: საკმაოდ სწრაფი, მძლავრი, უსაფრთხო და მრავალფუნქციურია, თუმცა, არსებობს ერთი მნიშვნელოვანი ნაკლი, რომელიც ყველა უპირატესობას აჭარბებს - თანამედროვე ტექნოლოგიების ეს სასწაული, სამწუხაროდ, ხანმოკლეა და შეიძლება რამდენიმე წელიწადში გაფუჭდეს. საბჭოთა დროს დამზადებული ხორცსაკეპი მანქანა კი ლამის საუკუნეა აქვს ხალხს. მიუხედავად იმისა, რომ მუშაობისას დიდ ძალისხმევას საჭიროებს, ფაქტია, რომ "უკვდავი" ნივთია.

ნივრის პრესი

ვერცერთი თანამედროვე ნივრის პრესი ან სახეხი ვერ შეცვლის გამძლე ალუმინისგან ან სხვა ლითონისგან დამზადებულ წონიან პროტოტიპს 60-იანი წლებიდან. ეს გაჯეტი ფორმას ათწლეულების შემდეგაც კი არ კარგავს: არ ექვემდებარება დეფორმაციას, არ იჟანგება, ადვილად და სწრაფად უმკლავდება მის წინაშე დასახულ ამოცანას. გარდა ამისა, ძველი ნივრის პრესებით შეიძლება გამოყენებულ იქნას თხილის გასატეხად და ალუბლის კურკის გამოსაცლელად. როგორც ამბობენ, სამი ერთში - უნივერსალური მოწყობილობა.

თუჯის ჭურჭელი

სამწუხაროდ, თუჯის ჭურჭელი ვერ დაიკვეხნის სიმსუბუქითა და სილამაზით, თუმცა, მიუხედავად მისი მძიმე წონისა, თუჯის ჭურჭელი ცნობილია იმით, რომ წარმოუდგენლად გემრიელი კერძები მზადდება (განსაკუთრებით ხორცი, კარტოფილი და ბოსტნეული). საიდუმლო იმაში მდგომარეობს, რომ თუჯი თანდათან ცხელდება, ამიტომ ჩაშუშვა, ხარშვა და შეწვა ერთგვაროვანია, ხორცი ან ბოსტნეული გარედან ოქროსფერი ქერქით, მაგრამ ამავე დროს წვნიანი და რბილი შიგნიდან. თუჯს ასევე შეუძლია დაიკვეხნოს შესანიშნავი არაწებოვანი ზედაპირით და ცვეთამედეგობით. ამიტომ, ასეთი ჭურჭელი ადვილად შეიძლება გადაეცეს თაობიდან თაობას შიშის გარეშე, რომ კერძი დაიწვება, მიეკრობა ან უსიამოვნო გემოს მიიღებს.


საპელმენე

თანამედროვე სამყარო სავსეა დესერტების, ნამცხვრების, ტკბილეულის, ვარენიკის, პელმენის და კომბოსტოს რულეტების დასამზადებელი სხვადასხვა ფორმით. თუმცა, ისინი ყველა დამზადებულია მყიფე და ხანმოკლე მასალისგან, რომელიც საუკეთესო შემთხვევაში რამდენიმე წელიწადში ფუჭდება, ხოლო უარეს შემთხვევაში რამდენჯერმე. იგივეს ვერ ვიტყვით საბჭოთა პელმენის ფორმაზე, რომელიც დამზადებულია გამძლე ლითონისგან. და მიუხედავად იმისა, რომ ის საკმაოდ მძიმეა და თანამედროვე სტანდარტებით ესთეტიურად სასიამოვნოსგან შორს არის, ის პრაქტიკული და საიმედოა, როგორც შვეიცარიული ბანკი. პელმენი გლუვი და თანაბარია და ცომი ზედაპირზე არასდროს ეკვრის, ამიტომ მისი მომზადება მარტივი და უფრო სწრაფია, ვიდრე თითოეული პელმენის ცალ-ცალკე მომზადება.

კაკლის ფორმა

საბჭოთა სამზარეულოს კიდევ ერთი გამოგონება, რომელიც დღემდე შემორჩა, არის კაკლის ფორმა. ბევრს ალბათ ახსოვს ეს დელიკატესი ძველი დროიდან: წითელი, არომატული და შიგნით შედედებული რძით. მიუხედავად იმისა, რომ დღესდღეობით დიასახლისების უმეტესობა იყენებს თანამედროვე ელექტრო ანალოგებს, რომლებიც აკონტროლებენ გათბობის ტემპერატურას ორივე მხრიდან, ზოგი ამტკიცებს, რომ გემო ძველებურს უკეთესი აქვს.


გასახსნელი

სამწუხაროდ, თანამედროვე კონსერვის გასახსნელების უზარმაზარი მრავალფეროვნების მიუხედავად, ბევრი ვერ უმკლავდება მათ წინაშე დასახულ ამოცანას. ზოგი მინის ქილაზე ლითონის თავსახურის გახსნისას შუა გზაში ტყდება, ზოგი კი უბრალოდ ვერ უმკლავდება თუნუქის ქილას. თუმცა, უსახური საბჭოთა კონსერვის გასახსნელი, საჭიროების შემთხვევაში, ადვილად ხვრეტს ნებისმიერ ზედაპირს და ხსნის თავსახურებს, ამიტომ, ნუ იჩქარებთ მასთან განშორებას, თუ ის შემთხვევით კარადაში აღმოჩნდა, რადგან  მრავალი წლის განმავლობაში ერთგულად მოგემსახურებათ.

ხელის წვენსაწური

ელექტრო წვენსაწურებს შეუძლიათ დაიკვეხნონ რიგი უპირატესობებით: სწრაფი, მაღალი ხარისხის, უსაფრთხო, თუმცა, ყველა მათგანი საკმაოდ ენერგომოხმარებადი და მოცულობითია. საკმაოდ პრობლემურია მათი კარადაში დამალვა და ისინი მაგიდაზე დიდ ადგილს იკავებენ, რაც არ შეიძლება ითქვას ძველებურ ხელით საწურზე. პატარა, კომპაქტური, გამძლე, საიმედო და მის წინაშე დასახულ ამოცანას ძალიან მარტივად უმკლავდება, თუმცა მცირე ძალის გამოყენებაა საჭირო. იდეალურად ეტევა კარადაში (თუნდაც ყველაზე პატარაში), დიდ ადგილს არ იკავებს, ადვილად იწმინდება და ელექტროენერგიას არ მოიხმარს.

კომენტარის დამატება

მსგავსი სიახლეები