რა სიხშირით უნდა გაწმინდოთ სამზარეულოს ნიჟარა


სამზარეულოში მიკრობები და ბაქტერიები ძალიან სწრაფად გროვდება _  სამზარეულოს ზედაპირი და ნიჟარა კი ის ადგილებია, რომელიც უშუალოდ არის დაკავშირებული საჭმლის მომზადების პრ0ცესთან, ამიტომ ძალიან მნიშვნელოვანია ეს ადგილები ყოველთვის სუფთა და მოწესრიგებული იყოს.
ბევრ დიასახლისს აქვს კითხვა, რამდენად ხშირად უნდა იწმინდებოდეს სამზარეულოს ნიჟარა, არსებობს თუ არა ამ საკითხთან დაკავშირებული რაიმე წესი, ნორმა.

კვების ჰიგიენის ექსპერტები მიიჩნევენ, რომ სამზარეულოს ნიჟარა მინიმუმ კვირაში ერთხელ მაინც აუცილებლად უნდა იწმინდებოდეს.
ასევე სასურველია ნიჟარის დამატებით გასუფთავება იმ შემთხვევაში თუ დაამუშავეთ ხორცი ან გათალეთ კართოფილი.
ეს ხელ
შეუწყობს ზედმეტი მიკროორგანიზმების გავრცელებას.

სამზარეულოს ნიჟარის გაწმენდის ყველაზე მარტივი ხერხი ჭურჭლის სარეცხი საშუალება და ცხელი წყალია.
თვეში ერთხელ კი შეგიძლიათ უფრო ღრმა წმენდის ხერხს მიმართოთ, რათა მილებიც გასუფთავდეს, ამაში კი ჩვეულებრივი საჭმელი სოდა და ძმარი დაგეხმარებათ.

კომენტარის დამატება

მსგავსი სიახლეები

forward
back
აქტუალური
დიზაინი
დეკორი
ავეჯი
ბინა
forward
back
აქტუალური
STARS
მოდა ინტერიერში
forward
back
ეკოლოგია
ოთახის მცენარეები
ტექნიკა
რემონტი
დიასახლისებისთვის
forward
back
forward
back
ხელმარჯვე
სიახლეები
სპეციალისტის რჩევა
forward
back
ბაღი
ეზო
დიზაინი
forward
back
ტრადიციები
კარაბადინი
მეურნეობა
სახლ-კარი